Legényélet

A legényélet szépségei és árnyoldalai. Visszajöttem és írom tovább, most épp kicsit lelkizősebben, cummogós-véresen, beflesselve mint állat... A 3D-s valóságot játékosan bekavarom álmokkal, meditációs élményekkel és íme, tálalva a bizarr végeredmény. Fantasykedvelők és pszichomókusok előnyben. ;-) Aki meg készpénznek veszi és ez alapján ítél meg, annak azt üzenem, hogy belülről mindenki piros! :-)

Utolsó kommentek

  • anyacska7: Ez igen. Tisztán és öszintén kimondva. De azért milyen lenne a világod nélkülünk? Szerintem sötét.... (2011.05.15. 14:46) Szex és nőuralom
  • anyacska7: adjatok gyorsan egy kötelet! (2011.05.15. 14:39) Szinglitópia
  • Kilences: @Dinna: Tetszenek a video-kommentjeid! :-) (2010.11.30. 18:10) Szinglitópia
  • Dinna: ...a gépesített világunkba, mindig van egy porszem ami "beakad" morális és erkölcsi értelemben a g... (2010.11.30. 05:50) Szinglitópia
  • Kilences: Nagy az öröm! Szerdán kikerült ez a poszt a blog.hu címlapjára. A napi 10-es látogatottság hirtele... (2010.11.27. 19:31) Szex és nőuralom
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • anyacska7: Ez igen. Tisztán és öszintén kimondva. De azért milyen lenne a világod nélkülünk? Szerintem sötét.... (2011.05.15. 14:46) Szex és nőuralom
  • anyacska7: adjatok gyorsan egy kötelet! (2011.05.15. 14:39) Szinglitópia
  • Sutak: @Kilences: Nem hiszem, hogy vitatkoznánk. :) Én nem olyan vagyok. Kifejezetten szeretem a tőlem el... (2010.11.13. 18:01) A semmi ágán
  • Kilences: @Dinna: Megijedt, de azért van némi rálátása a világomra, hisz' meglátott. (2010.11.02. 19:01) A lebukás
  • Dinna: ...percekig ülök, és villog a kurzorom,...várok várok várok, majd egy két perc elteltével lelkem ... (2010.10.30. 06:05) Hazaszeretet és bátorság

A semmi ágán

2010.10.09. 12:48 Kilences

Simán kijutottam a felszínre. Már megint a szokásos kultúrsokkos érzés kerülget. Nem a szokatlanság okoz problémát, csak ugyanazt más nézőpontból látom, más az élmény. A színek telítettebbek, ó a fekete milyen mély! Az ízek extázisba hoznak, nyelvem hegyén fülledt odaadással bizseregnek a fűszerek. Hátrány, hogy így a kellemetlen dolgok is jobban irritálnak. A benzinszagtól tüsszögök, az ételszínezék vagy a tartósítószer köhögésre ingerel.

A szavak és gesztusok mennyi mindent elárulnak az emberekről! De vigyáznom kell, mert hiába látok át a testeken, áthatolni nem tudok rajtuk. Óvatosan kell beszélnem, mert nem biztos, hogy a másik ember ugyanazt érti rajta, mint én. Szóval minden szokatlan, új oldaláról mutatkozik. Ettől bizonytalanabb vagyok. Igyekszem visszahúzódni, míg kitapasztalok mindent, úgyhogy most nem vagyok az a régi laza arc a kerületből. :-) Vannak, akik éreznek vagy kiszagolnak rajtam valamit és erősen, szinte agresszíven közelednek. Egy határon túl viszont megszűnik az ostrom, talán zavartságom rázza le őket. Vagy nem is tudom…

Így aztán idefent is szabadon vagyok a semmiben. Nem függök, nem állok, nem zuhanok. Se alattam, se fölöttem vagy körülöttem nincsen semmi. Levitáció. Csodás, meleg, boldog érzés a szívemben,… és nyugalom… Közben zajlik a valóság, rezeg körülöttem az élet: jövök-megyek-dolgozok, eszek-iszok-szeretkezek… Minden esemény, mint képernyőre vetített bábjáték zajlik előttem. Vannak érzelmeim, de nem húznak el magukkal, mint annak előtte. Jönnek-mennek, lezajlanak. Izgulok – aztán elmúlik. Éhes leszek – aztán elmúlik. Érzek kellemest vagy kellemetlent, régi emlékek jönnek, érzem a szeretet melegét, fölbaszom az agyam valamin és csapkodok – minden elmúlik és aztán ott maradok egymagam.

Akkor minek gyűlölni és minek szeretni? Minek élünk? Minek az egész? Hova kerültem? Mit tettem magammal? Kérjek segítséget? Ugyan, ki értene meg? Teljesen egykedvű vagyok, miközben betölt a boldogság – ez tiszta őrültség! De ki az őrült? És ha bezárnak, ki lesz attól szabad? Ők tőlem, vagy én tőlük? :-)

Kialakuló bekattanásom oka, hogy hiába vannak csodás érzéseim, nem tudom megosztani senkivel, nem értik. Próbáltam, de mintha a falnak mondanám, lepereg. Jobb esetben megkérdik, hogy maradt-e még nálam abból a cuccból amit az előbb szívtam. :-)

Idegennek érzem magam idefent.

 

16 komment

Címkék: szabadság boldogság őrület elszigeteltség bekattanás

A bejegyzés trackback címe:

https://legeny.blog.hu/api/trackback/id/tr792358005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinna 2010.10.10. 14:24:44

...én...én értem minden szavad...
a lélek magánya fájóbb mint testi társa.Olykor dörömböl, és ki akar robbanni, olykor rezzenéstelen könny áradat hullik szemünkből, azaz inkább szívünk mélyéből...de ezek is mi vagyunk...élünk...,mert a sors ide rendeltetett minket, e földi világra.

www.youtube.com/watch?v=DqbA2XYfcTU

Kilences 2010.10.11. 09:09:52

@Dinna: Köszi a biztatást :-) Jó tudni, hogy más is érez hasonlóképpen. Egészen találó ez a Faithless-klip!

Ugyanakkor minden rosszban van valami jó, s mindez egyszerre van jelen, egyszerre történik. A holtponton már érezni egy új erő jelenlétét, hiszen mi más állíthatja meg a zuhanást, mint egy másik irányba ható energia?

Sutak 2010.10.15. 22:06:39

"Kialakuló bekattanásom oka, hogy hiába vannak csodás érzéseim, nem tudom megosztani senkivel, nem értik." De hisz velünk megosztottad és mi megértünk. Ma például ugyanezt éreztem, amit Te leírtál. Olyan érzésem van, mintha szerelmes lennék, pedig nincs is kibe.:) Boldog vagyok, pedig nincsen semmim. És mindent megteszek, hogy boldog legyek, mert remélem egyszer valaki beleszeret majd a boldogságomba. Szóval fel a fejjel!

Kilences 2010.10.17. 17:34:30

@Sutak: Van valamilyen előtörténete nálad ennek a kettősségnek? Tettél valamit, ami miatt ez a kettős érzés kialakult? Vagy gyárilag vagy ilyen? :-) Kíváncsi lennék rá, nagyon érdekel! Tudod, nálam a lelki gyakorlatok és terápiák összhatása miatt van. Úgy érzem, hogy ez a kettősség valami továbblépésnek vagy megnyílásnak az előjele. Te hogy gondolod?

Dinna 2010.10.19. 21:09:16

@Kilences: ...én is jártam, mármint terápiára...:)szinte annyira gondoltam tudat alatt a hasonlóságot, csak az nem volt világos számomra vajon miért....,de így minden szépen letisztul, és megvilágosodott...
üdv: egy távoli lelkitárs...:)

Kilences 2010.10.23. 20:34:58

@Dinna: Üdv. a klubban! ;D Ha esetleg 1 leckével előttem jársz, kérlek írjál valamit! Mondjuk hogy mikor jön a következő kattanás, vagy ilyesmi :-) Jó, persze tudom, nem ilyen egyszerű, mert mindenkinek más az útja...

Sutak 2010.10.25. 19:50:19

@Kilences: Előtörténete mindenkinek van és mindenki azt gondolja, hogy az övé a leges legszomorúbb. Én csak azt gondolom, hogy az én történetem "az egyik legszomorúbb". Kb. 3-4 hónapig csak sírtam-sírtam, aztán kezdtem jobban érezni magam. Alapvetően irtó vidám csaj vagyok és a humort is előszeretettel használom fel a megküzdéshez. És azt hiszem valamennyire legyűrtem a fájdalmam. Most viszont az van, hogy sok csodás pillanatot megélek, de akár mennyire is sok barátom van és akár mennyire is szeretnek, nem tudnak úgy rám figyelni, ahogy a szerelmem tenné, ha lenne.:)Az a szomorú, hogy kevés olyan ember van, aki igazán megért, aki rád tud hangolódni, aki nem csak a szíved, hanem az agyad is elcsábítja.... Én pedig önmagam gyógyítója vagyok, ugyanis pszichológiát hallgatok.:)
És igen, nagyon remélem, hogy ez a kettősség egy tovább lépés jele, ezért is írtam Neked, hogy mindent megteszek, hogy boldog legyek és másokat is boldoggá tehessek.:)
Remélem válaszoltam a kérdésedre.:)

Kilences 2010.10.26. 20:25:05

@Sutak: Azt veszem ki a szavaidból, hogy még nem vagy teljesen túl rajta, ugye? A fájdalom legyűrése nem túl boldog kifejezés :-)

Tök jó, hogy az önismeret, a pszichológia felé indultál. Nagy bátorság szembenézni önmagunkkal! Sokszor érzem magam én is egyedül. Bár nagyon sok okosságot lehet tanulni, segít a terapeuta vagy a jógi, háttérnek meg ott a szerető család, a barátok... mégsem tőlük oldódik a szenvedésünk. A harcot magunk vívjuk, egyedül a sötétben. Mekkora kiszúrás, hogy ilyen kínszenvedős út visz a boldogság felé nem? :-)

A tudatosság, a remény, a kitartás - ezek jó válaszoknak tűnnek, köszönöm!

Sutak 2010.10.27. 20:17:10

@Kilences: De túl vagyok. Teljesen sosem felejti el az emlékeit az ember, az ellen nem tehetek, de minden más ellen teszek!:)
A fájdalom nélkül meg nem tudnád értékelni a boldogságot!Ezért kell lezuhannunk, hogy majd a magasba szállhassunk!:)

Sutak 2010.10.27. 20:18:37

@Kilences: És a harcot szerintem a fényben is lehet vívni, minden csak rajtad áll!

Kilences 2010.10.29. 22:33:18

@Sutak: Ezt nem értem. Kalandjaim során három helyen találkoztam fénnyel:

A tudat felszínén van a vegetáláshoz és a napi tevékenységhez szükséges fény. Ez a kényelemhez elég, de a harchoz kevés.

Lejjebb a tisztítótűz vörös lángja éget. Erről beszéltem. Kemény hely, sötét és rohadtul egyedül vagy a démonaid társaságában :-)

Azon túl a tudat határán áll a megvilágosodás kapuja. Aki ide eljut, az már nem harcol, nincs értelme, hiszen minden: egy. A nincs és a van, a fájdalom és a boldogság, a fent és a lent mind-mind csak simán: egy.

Ha ezen kívül láttál még fényt amiben lehet harcolni, az nagyon érdekel. Nem akarok egy csatát se kihagyni! :-))

Sutak 2010.10.30. 12:43:01

@Kilences: A fény alatt azt értettem, hogy milyen megvilágításba helyezed a mindennapi életed. Azt, hogy vannak emberek, akik egy krízis hatására visszahúzódnak, nem járnak társaságba, látod az arcukon, hogy boldogtalanok,hogy kiégtek. Viszont az Élet ajándék,mindenkit érnek csalódások, de jól tudjuk, hogy ami nem öl meg, az csak megerősít. A fény alatt azt értettem, hogy az engem ért krízist nem úgy dolgoztam/om fel, hogy visszahúzódom és a sötétben élek, hanem úgy, hogy számomra kitárult a világ, hogy fényben élek, mint a sztárok a kifutó fényében. Úgy érzem, hogy ha hajnal hatkor, sötétben is indulok el dolgozni, fényben élek, mert rám a tudatomban lévő napsugár fénye szórja áldásos sugarait. Azzal a fénnyel pedig, ami bennem él, másokat is megpróbálok boldoggá tenni. Az anima sound system-et idézve: "Én jöttem hozzátok,Napfényt köpök rátok,Szórok rátok álmot,Édes forróságot".
A fény a bennem feltámadó optimizmus metaforája, a csatának az a része, amivel nem csak magamat, hanem a körülettem lévő emberek életét is varázsaltosabbá, fényesebbé tehetem.
Értesz engem?:)

Kilences 2010.11.02. 18:49:19

Azt hiszem, értem: te a belső tűz fényére gondolhatsz. Mostanában a külső fényekkel foglalkoztam, ezért nem kapcsoltam. Igazad van, a belső tűz nagyon fontos, mert lámpásként bevilágítja az ösvényt, s reményt, meleget ad. Aki elkeseredett, elszürkült, kiégett, az hagyta kihunyni ezt a belső fényt. Belső tűz és remény nélkül útra kelni öngyilkosság. Az útra föl kell készülni! Belső tüzünk másoknak is menedéket nyújt. Nem véletlen, hogy ha többen meditálnak egy helyen, az különleges, csodálatos érzés.

Az a tapasztalatom, hogy a belső tűz beindít, megőriz és megérlel. De önmagában nem tisztít meg és hevítésével nem érhető el a megvilágosodás. Ehhez külső fény kell! Külső fényt messze és mélyen, a tudatalatti peremvidékén találtam. A hosszú út során minden felszíni kapcsolatom megszakadt. Most új kapcsolatokat keresek, a régieket pedig új alapokon építem újjá. Ehhez a külső fény és a belső tűz egyaránt segítségemre van.

Sutak 2010.11.06. 14:00:33

Igazán bölcs vagy, nagyon éretten gondolkodsz a világ dolgairól.
És igen, így értettem.

Kilences 2010.11.09. 19:05:49

@Sutak: Pszichológus hallgatótól ez igen nagy dicséret rám, köszönöm :-) Írásban könnyebb kifejezni a gondolatokat. Élőszóban már lehet, hogy összevitatkoznánk :-)

Sutak 2010.11.13. 18:01:59

@Kilences: Nem hiszem, hogy vitatkoznánk. :) Én nem olyan vagyok. Kifejezetten szeretem a tőlem eltérő nézeteket való embereket is. Nincs is ennél érdekesebb. :) Valamint szerintem szélső méretekig terjedően elfogadó vagyok. A világot mindenki másképp látja...Éppen ez a szép benne!
süti beállítások módosítása